Selvtræning

Kvindelig motionist

Er du pensionist, førtidspensionist eller efterlønsmodtager? Så kan du tilmelde dig en af Gribskov Kommunes selvtrænerordninger.

I Gribskov Kommune har du mulighed for at benytte træningsmaskinerne på fire plejecentre, hvis du er pensionist, førtidspensionist eller efterlønsmodtager.

Fra 1. september 2022 er der to muligheder for selvtræning på kommunens plejecentre.

 1. Holdtræning via Gribskov Seniorcenter eller Gilleleje aktivitetshus.
  Holdtræning via. selvtrænerordningen, er for dig der gerne vil træne sammen med andre på et hold. Holdene ligger så tidligt på dagen som muligt i forhold til, hvad faciliteterne ellers skal bruges til.. Du kan allerede nu tilmelde dig eller høre mere om ledige pladser hos Gribskov Seniorcenter på telefon 7249 9175 eller skrive til gs@gribskovseniorcenter.dk.

  Prisen er 450 kr. for medlemskab af Seniorcenteret + 500 kr. for selvtræningen for hele året 2023. Hvis du allerede er medlem af Seniorcenteret koster det 500 kr.

  Der vil være en frivillig seniorfitness-instruktør tilstede til hver træning, hvis du som selvtræner har brug for råd eller vejledning. Du kan også se mere på Gribskov Seniorcenter og Gilleleje Aktivitetshus hjemmesider:: www.gribskovseniorcenter.dk eller www.gillelejeaktivitetshus.dk

           Du kan læse mere om selvtræning i Gribskov Seniorcentre 2023 her:

           Selvtræning Gribskov Seniorcentre 2023

 1. Individuel selvtræning

  Individuel træning er for dig der gerne vil træne selv, sidst på dagen og i weekenderne, og ikke på noget fast tidspunkt.
  Prisen er 950 kr. for år 2023.  Der vil være et loft for, hvor mange der er plads til på hvert enkelt plejecenter.

  Denne ordning kræver at du møder op til en instruktion på det plejecenter, hvor du bliver tilmeldt. Dette gælder også selv om du før coronapandemien har benyttet faciliteterne. Instruktionen varetages af en fysioterapeut.

  I pjecen til højre kan du se, hvornår det er muligt at selvtræne.

  Se hvordan du tilmelder dig i boksen "individuel træning".

Husk du er gæst på plejecenteret. Beboerne bruger også faciliteterne.

Svar på de mest stillede spørgsmål om selvtrænings-ordningen

Der er to muligheder:

 1. Selvtræning på hold.

  Du kan henvende dig til Gribskov Seniorcenter 7249 9175 eller Gilleleje Aktivitetshus 7249 7242. Her tilbydes selvtræning sammen på faste tider sammen med andre seniorer, hvor man hjælper hinanden. Du kan tilmelde dig ét eller flere hold. Følg med på centrenes hjemmesider. Efter tilmelding kan du møde op på det aftalte hold.
 2. Individuel selvtræning.

  Tilmelding til den individuelle ordning bliver mulig i slutningen af august/start september 2022. Hold øje med hjemmesiden.

Det politiske udvalg har både ønsket at tilgodese borgere, der gerne vil træne sammen med andre og hvor fællesskabet er en del af det at træne, samt borgere, som gerne vil være mere fleksible og ikke komme på et fast tidspunkt. Derfor kan man selvtræne via seniorcentrene på hold, hvor der også deltager en seniorfitnessinstruktør eller på egen hånd på nogle fastlagte tidspunkter på dagene.

Der er instruktører på holdene, som seniorcentrene står for.

Instruktørerne er frivillige pensionister, der bliver oplært, så de kan varetage instruktørrollen. Instruktørerne skal dog ikke styre træningen eller beslutte, hvordan træningen skal foregå. Brugerne kan instrueres i korrekt brug af maskinerne, ligesom brugerne kan stille spørgsmål til instruktørerne og få gode råd til træningen.

Instruktørerne hjælper også med at der tages hensyn til beboerne, som har første ret til at bruge faciliteterne

Træning på hold resten af året koster 300 kr., heraf er 225 kr. medlemskab af Gribskov seniorcenter eller Gilleleje Aktivitetshus.
Fra januar 2023 kommer det til at koste medlemskab + 500 kr. for et helt år.

Individuel selvtræning kommer til at koste 300 kr. for perioden september- december.
Fra januar 2023 kommer det til at koste 950 kr. for et helt år.

Din betaling på hold gælder resten af året. Hvis du alligevel ønsker at skifte til den individuelle ordning, kan du tilmelde dig til denne. Det koster 300kr for resten af 2022. Du får desværre ikke penge tilbage for de hold du allerede har tilmeldt dig og betalt for, hvis du skifter.

Selvtrænerordningen ophører

Du skal være opmærksom på at selvtrænerordningen ophører den 31. december 2023. Det betyder at du ikke længere kan tilmelde dig selvtræning på hold eller individuel selvtræning.

Individuel træning

Du kan finde en pjece om individuel træning gennem selvtrænerordningen i Gribskov Kommune her:

Pjece individuel selvtræning 2023

Tilmelding

Du tilmelder dig individuel træning ved at kontakte os på telefon 72496000. Se telefonens åbningstider herover.