Gribskov i balance: Ni partier indgår budgetaftale for 2024-2027

Publiceret 15-09-2023

Fredag den 15. september er der indgået budgetaftale for 2024-2027

Budgetaftalen er toårig og indgås af ni partier i byrådet: Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance, Nyt Gribskov, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Venstre og Susan Kjeldgaard (Løsgænger).

”Det er meget glædeligt, at vi kan samles om denne budgetaftale. Det er et vanskeligt budget, fordi vi står over for store udfordringer og yderst stramme rammer, som ganske enkelt er urealistiske at drive kommune i. Men med denne aftale skaber vi en økonomi og et Gribskov i balance. En økonomi, hvor vi sætter en fælles samlet retning for vores kommune med den borgernære velfærd i centrum”, siger borgmester Bent Hansen.

Budgetaftalen hedder ”Gribskov i balance” og er et ambitiøst budget med et fokus på blandt andet Gribskovs skolevæsen. Konkret sammenlægges indskoling og mellemtrin i Tisvilde og Vejby og foregår primært på afdelingen i Tisvilde. På den måde sikrer man klasseoptimering og et tæt, nært og trygt miljø for de mindste børn i området. Udskolingen fra 6.-9. klasse vil foregå på Vejby-afdelingen.

”Det har været helt afgørende at skabe tryghed hos vores borgere - i alle aldre. Som forældre skal du vide, hvor dine børn kommer til at gå i skole. Derfor er de lokale skoler bevaret, og samtidigt skal kvaliteten øges på det samlede børneområde. Det betyder blandt andet øget faglighed for alle. Men det betyder også, at vi må genbesøge klasseoptimering”, siger 1. Viceborgmester Trine Egetved og fortsætter: ”På samme måde har vi fokus på at tage hånd om vores ældre medborgere. Vi står i en meget vanskelig situation med stigende kompleksitet i borgernes behov. Men vi tror på, at vores stærke lokale fællesskaber kan være med til at sikre trygge rammer for vores ældre medborgere, hvis vi samtidigt ser på at styrke indsatsen i forhold til borgere med særlige plejebehov”.

2. Viceborgmester Anders Gerner Frost tilslutter sig og uddyber om den økonomiske situation:
”Det er ikke et let budget. For at skabe balancen må vi acceptere, at der også bliver ting, som vi ikke længere kan. Det gælder særligt på det administrative område. Når det er sagt, vil vi fortsætte med at styrke samarbejdet mellem erhvervsliv og fritids- og kulturinstitutioner, ligesom vi vil se på, hvordan vi kan investere klogt inden for vores anlægsramme – Investeringer, der giver besparelser på vores serviceramme og dermed råd til velfærd”.

Læs hele aftalen her

Kontakt

Bent Hansen
Borgmester

Kontakt

Trine Egetved
1. Viceborgmester

Kontakt

Anders Gerner Frost
2. Viceborgmester