Åbent hus og arrangementer

Her kan du følge med i, hvilke aktiviteter vi inviterer borgerne til, herunder åbent hus arrangementer.

Aflastning og familiepleje

Gribskov mangler pleje- eller aflastningsfamilier.

Flere børn venter på en pleje- eller aflastningsfamilie i Gribskov Kommune. Du kan gøre en stor forskel, hvis du har lyst og overskud til at invitere et ekstra barn ind i din familie. Hvis du er interesseret i at blive plejefamilie eller aflastningsfamilie kan du læse mere, og ansøge om godkendelse på Socialtilsynet Hovedstaden`s hjemmeside: klik her

Åbent Hus hos børne-fysioterapeut

Åbent Hus hos børne-fysioterapeut er et tilbud til både små børn og større børn/unge i Gribskov Kommune.

Arrangementerne henvender sig til forældre og børn, der kan have behov for at få vendt en motorisk udfordring. Nogle børn har sværere ved at bevæge sig end andre, men meget kan læres gennem forskellige bevægelseslege.
Større børn/unge kan også have lettere motoriske udfordringer som f.eks. ondt i hovedet, ryggen eller fødderne.
Vi undersøger dit barns motoriske udfordringer og kommer med forslag til f.eks. lege, øvelser eller andet der styrker netop de områder, dit barn har behov for.

Der vil være åbent hus tre gange årligt og datoerne er fastsat for første halvår 2023.

  • Onsdag d. 8. marts  kl. 15.00 - 17.00
  • Onsdag d. 7. juni  kl. 15.00 - 17.00

Åbent hus arrangementerne finder sted i:

Kulturhuset - Store sal/sideskibet 
Skolegade 43
3200 Helsinge

Parkering i gården - HUSK P-skive

Gribskov Kommune vil løbende tilbyde temaarrangementer til forældre og/eller pårørende til børn eller unge med fokus på udfordringer som f.eks. autismespektrumforstyrrelse, ADHD/ADD, angst, teenageliv og seksualitet, spiseforstyrrelse etc. Her vil fagpersoner såsom psykologer, socialrådgivere, familiebehandlere eller sundhedsplejerske holde oplæg og stille deres viden til rådighed for spørgsmål eller vejledning, og det vil være muligt for deltagerne at sparre med hinanden om genkendelige udfordringer. 

Nogle af temaarrangementerne bygger videre på hinanden, og det vil derfor være en fordel, hvis du har deltaget i tidligere arrangementer eller i forvejen har kendskab til temaet. Alle temaarrangementerne afholdes virtuelt. 

Nedenfor kan du finde invitationer og links til kommende temaarrangementer:

 

Virtuel temaaften "Vrede" onsdag den 1. februar kl. 17.30-19.30

De fleste børn og unge har en bestemt måde at reagere på, når de føler sig presset af verden; nogen bliver kede af det eller bange, og andre kan blive vrede.

Børn og unge der bliver vrede, får mere skældud end andre børn, har ofte dårligere relationer til voksne, og de kan have svært ved at få og bevare de venskaber med andre børn, som de ønsker sig.

Deltag i temaaften om vrede

 

Virtuel temaaften "ASF I" torsdag den 2. februar kl. 17.30-19.30

Her kan forældre og/eller pårørende til børn med autismespektrumforstyrrelse deltage i en virtuel temaaften om autismespektrumforstyrrelse. Her vil en psykolog, en familiebehandler og en PPR-konsulent holde oplæg og besvare spørgsmål om de udfordringer som autismespektrumforstyrrelse kan medføre. Det anbefales, at deltagere har været med på temadag I om autismespektrumforstyrrelse og/eller lignende arrangementer og derfor har basalt kendskab til autisme som udviklingsforstyrrelse.

Deltag i temaaften om ASF I

 

Virtuel temaaften "Angst" onsdag den 8. februar kl. 17.30-19.30

Oplever du, at dit barn har angstsymptomer?
Gribskov Kommune tilbyder gratis, virtuel temaaften for forældre og/eller pårørende til børn, der oplever angstsymptomer.

Angst kan være en helt normal og sund følelse, som forhindrer mennesker i at gøre ting, der er farlige. Men angst kan også være en svær, følelsesmæssig tilstand som op til 10 % børn eller unge oplever intenst i en periode, inden de er fyldt 18 år. 

Deltag i temaaften om angst