Gribskov Kommune vil løbende tilbyde temaarrangementer til forældre og/eller pårørende til børn eller unge med fokus på udfordringer som f.eks. autismespektrumforstyrrelse, ADHD/ADD, angst, teenageliv og seksualitet, spiseforstyrrelse etc. Her vil fagpersoner såsom psykologer, socialrådgivere, familiebehandlere eller sundhedsplejerske holde oplæg og stille deres viden til rådighed for spørgsmål eller vejledning, og det vil være muligt for deltagerne at sparre med hinanden om genkendelige udfordringer.
Nogle af temaarrangementerne bygger videre på hinanden, og det vil derfor være en fordel, hvis du har deltaget i tidligere arrangementer eller i forvejen har kendskab til temaet. Alle temaarrangementerne afholdes virtuelt.
Nedenfor kan du finde invitationer og links til kommende temaarrangementer:
Virtuel temaaften "Angst" onsdag den 25. oktober kl. 17.30-19.30
Oplever du, at dit barn har angstsymptomer?
Gribskov Kommune tilbyder gratis, virtuel temaaften for forældre og/eller pårørende til børn, der oplever angstsymptomer.
Angst kan være en helt normal og sund følelse, som forhindrer mennesker i at gøre ting, der er farlige. Men angst kan også være en svær, følelsesmæssig tilstand som op til 10 % børn eller unge oplever intenst i en periode, inden de er fyldt 18 år.
Deltag i temaaften om Angst
Virtuel temaaften "ASF II" torsdag den 9. november kl. 17.30-19.30
Autismespektrumforstyrrelse er en tilstand, som påvirker mange områder af et barns udvikling. Barnet kan fx have udfordringer med at kommunikere, aflæse andre mennesker, at knytte venskaber eller føle retfærdighed.
Det er meget forskelligt, hvordan, hvor meget og hvornår et barn påvirkes eller reagerer, ligesom det er forskelligt hvordan familiens vilkår i øvrigt påvirker barnets udvikling. Når man har et barn med autismespektrumforstyrrelse er det derfor vigtigt at forstå barnets udfordringer og hvordan man hjælper det bedst.
Deltag i temaaften om ASF II
Virtuel temaaften "ADHD/ADD II torsdag den 23. november kl. 17.30-19.30
Forældre til børn med ADHD/ADD oplever ofte at bruge meget tid og kræfter på at hjælpe barnet med at fastholde bestemte aktiviteter, og at styre uden om nogle af de mindre gode ideer, barnet selv kan få. Det kræver stor tålmodighed at være sammen med børn, der ikke selv har stor tålmodighed og som kan blive hyperaktive eller apatiske. Du kan samtidig få brug for ideer til at forklare omverdenen, at dit barn gør sit bedste, selvom det nogle gange kan have en adfærd, andre synes er svær.
Deltag i temaaften om ADHD/ADD II